Comas Costa Assessors
més que una assessoria

Milers de rebuts cobrats per duplicat per un error de BBVA

El Economista, 06-06-2013


Si té factures domiciliades, podria ser convenient que les revisi. Segons anuncia l’associació de consumidors Facua a la seva pàgina web, un “error massiu” de BBVA ha causat que s’hagin cobrat per duplicat milers de rebuts d’aigua, llum o telèfon a clients de diferents entitats financeres. El banc no ha detallat dades d’afectats, però Orange assegura que un mínim de 80.000 usuaris s’han vist perjudicats.

BBVA ha explicat a Facua que “ahir dilluns es va engegar un procés estàndard entre entitats que consisteix en la generació d’un procés de sol·licitud de devolució a totes les entitats que permetrà anul·lar immediatament la duplicitat de càrrecs, al terme dels quals BBVA realitzarà un procés de revisió per ser igual solució als casos que, eventualment, poguessin quedar pendents, tot això sense cost algun per als clients”.

A més d’Orange, altres empreses han confirmat l’incident a l’associació de consumidors Emasesa, encarregada del proveïment de l’aigua a Sevilla, ha assegurat que unes 5.000 famílies “han sofert en l’última setmana el cobrament per duplicat”. També des de Canal d’Isabel II, la subministradora d’aigües de Madrid, o Emivasa, la de València, han notificat l’error, encara que no han facilitat el nombre d’afectats.

L’error s’ha comès en realitzar l’enviament de remeses per part de BBVA de cobraments de rebuts domiciliats per a empreses que els tenen encomanada aquesta tasca. Ara, tant el BBVA com les empreses afectades han de completar el procés de cancel·lació dels rebuts emesos o de la seva cancel·lació, en el cas que ja hagin estat cobrats.

L’associació recorda que els usuaris afectats que hagin hagut de fer ús de telèfons d’atenció al client de pagament arran d’aquesta incidència tenen dret a reclamar la devolució de l’import de les trucades.